Perdele si draperii care schimba decorul casei, idei practice

Ați ajuns la partea de amenajare a ferestrelor. Din motive practice și estetice, decorațiunile textile însemnând perdelele și draperiile, sunt alese. Deși sunt punctul final în amenajarea unei încăperi, asta nu înseamnă că va fi ușor să faceți alegerea corectă. Iată câteva idei de pus în practică!

Ce perdele și draperii alegem pentru dormitor

Oaza noastră de liniște, locul în care ne creăm raiul de odihnă, în dormitor perdeaua și draperia trebuie să fie din materiale potrivite: perdeaua să permită luminii naturale să pătrundă în încăpere, draperia cât mai densă, pentru a crea suficientă umbră și intimitate. Vocea specialistului spune: de preferat ca perdelele să aibă stil minimalist, pentru a nu obosi ochii cu design încărcat. Sunt preferate modele subtile florale sau geometrice, monocrome.Desigur, vorbim despre perdele elegante și draperii până la podea. Cu mici excepții sunt cazurile celor care sub pervaz au mobilier sau își doresc să creeze un efect ieșit din tipare și aleg draperii și perdele scurte.

Ce perdele și draperii alegem pentru living

Livingul – spațiul generos unde vă primiți oaspeții, camera de zi, locul de cinema și seri lungi de maratoane de filme sau seri cu karaoke. Aici punem mai mult ca oricând accent pe eleganță. Sunt preferate două culori contrastante pentru perdele si draperii. Punctul de reper este stilul de amenajare a încăperii, până la ultimul detaliu. Țineți cont că opacitatea materialelor celor două straturi de textile să fie în funcție de ce raport de lumină și intimitate vă doriți să creați în interior, precum și de cum este camera orientată – față de răsărit sau apus.Un efect pe care îl puteți crea de asemenea este cel de înălțime. Cu nuanțe deschise ale draperiilor cu siguranță veți obține acest lucru, în cazul perdelelor și draperiilor lungi.

Perdele și draperii pentru camera copilului

Există tendința ca în camera copiilor să fie alese perdele viu colorate, în nuanțe pastel. Sunt de preferat cele deschise la culoare, chiar transparente, cât camera să fie scăldată în cât mai multă lumină naturală. În privința draperiilor recomandarea este de a alege pe cele groase, opace, din material mat de preferat, însă în culori deschise. Paleta cromatică poate include mov sau subtonuri, crem, verde, nu doar clasicele opțiuni roz și albastru.

Din punct de vedere al amenajării casei optați pentru perdele și draperii cu ciucuri sau alte accesorii dacă spațiul este reprezentativ pentru stilul clasic. Dacă sunteți fani ai stilului retro, atunci aceste textile de preferat să fie cât mai transparente. Pentru cei care termină amenajarea unei încăperi sau case în stil rustic sunt de evitat pattern-urile, este preferată simplitatea perdelelor, iar cromatic vorbind sunt preferate nuanțele pământii sau cele inspirate din natură. Cum stăm la capitolul stil modern? În acest caz sunt alese perdelele și/sau draperiile în culori cât mai vibrante, acestea au și fibre îmbinate, sunt contrastante din punct de vedere cromatic, cu design simplist mai degrabă.

În aceste condiții, nu este de mirare că cei mai pretențioși din fire preferă să comande perdelele și draperiile, cele special croite după dimensiunile preferate, din materiale alese, cu toate accesoriile incluse, cu galerii de perdele la pachet.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *